Het geheim der wetteloosheid
Verborgenheid der ongerechtigheid
Home
Favoriete links
Relevant nieuws
Artikelen
Korte artikeltjes
In English, content
april, mei, juni 2012
maart 2012
februari 2012
januari 2012
december 2011
november 2011
oktober 2011
september 2011
augustus 2011
juni en juli 2011
mei 2011
april 2011
maart 2011
februari 2011
januari 2011
september, oktober, november,december 2010
juli en augustus 2010
mei en juni 2010
maart en april 2010
januari en februari 2010
september en oktober 2009
juli en augustus 2009
mei en juni 2009
maart en april 2009
februari 2009
januari 2009
december 2008
november 2008
september en oktober 2008
juli en augustus 2008
mei en juni 2008
april 2008
maart 2008
februari 2008
januari 2008
september en oktober 2008

Blauw= van mij, Zwart= nieuws, Bijbelteksten in rood en schuingedrukt

 

 

De crisis van 2008: een overzicht

Topoverleg VS en EU over crisis

Gepubliceerd: 18 oktober 2008 14:06 | Gewijzigd: 18 oktober 2008 14:19

ANP

 

 

 

 

 

 

 

Camp David, 18 okt. De Amerikaanse president George Bush praat vandaag met zijn Franse collega Nicolas Sarkozy en voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie over de aanpak van de wereldwijde financiële crisis.

De gesprekken moeten de weg vrijmaken voor nader overleg tussen economische grootmachten over een hervorming van het financiële stelsel.

De Franse president riep al eerder op tot forse ingrepen in de wijze waarop banken zaken doen. Hij verwees toen naar de conferentie van Bretton Woods waar vlak na de Tweede Wereldoorlog de basis werd gelegd voor het huidige financiële systeem. Sarkozy spreekt ook namens andere Europese leiders. Frankrijk is momenteel EU-voorzitter.

Het Witte Huis heeft echter al gewaarschuwd dat de gesprekken in Camp David niet zullen leiden tot nieuwe beleidsvoorstellen. Ook is het volgens de Amerikaanse regering onwaarschijnlijk dat er afspraken worden gemaakt over waar en wanneer de door Sarkozy gewenste topontmoeting zou kunnen plaatsvinden.

Sarkozy wil nog voor het einde van het jaar een vergadering beleggen over de kwestie met de G8, de zeven rijkste industrielanden plus Rusland. Hij wil niet wachten op de nieuwe Amerikaanse president. ,,Die treedt pas in januari aan. Hij zal dan eerst zijn dossiers willen lezen voordat hij naar een topontmoeting rent, dus dan zou het pas voorjaar worden voordat we een ontmoeting kunnen hebben. Dat is te laat'', zei het Franse staatshoofd recentelijk.

 

Geplakt uit <http://www.nrc.nl/economie/article2029070.ece/Topoverleg_VS_en_EU_over_crisis>

 

 

Jac. 5

1 Welaan nu, gij rijken, weent en huilt over uw ellendigheden, die over u komen.

2 Uw rijkdom is verrot, en uw klederen zijn van de motten gegeten geworden;

3 Uw goud en zilver is verroest; en hun roest zal u zijn tot een getuigenis, en zal uw vlees als een vuur verteren; gij hebt schatten vergaderd in de laatste dagen.

4 Ziet, het loon der werklieden, die uw landen gemaaid hebben, welke van u verkort is, roept; en het geschrei dergenen, die geoogst hebben, is gekomen tot in de oren van den Heere Sebaoth.

5 Gij hebt lekkerlijk geleefd op de aarde, en wellusten gevolgd; gij hebt uw harten gevoed als in een dag der slachting.

6 Gij hebt veroordeeld, gij hebt gedood den rechtvaardige; en hij wederstaat u niet.

7 Zo zijt dan lankmoedig, broeders, tot de toekomst des Heeren. Ziet, de landman verwacht de kostelijke vrucht des lands, lankmoedig zijnde over dezelve, totdat het den vroegen en spaden regen zal hebben ontvangen.

8 Weest gij ook lankmoedig, versterkt uw harten; want de toekomst des Heeren genaakt.

9 Zucht niet tegen elkander, broeders, opdat gij niet veroordeeld wordt; ziet, de Rechter staat voor de deur.

10 Mijn broeders, neemt tot een voorbeeld des lijdens, en der lankmoedigheid de profeten, die in den Naam des Heeren gesproken hebben.

11 Ziet, wij houden hen gelukzalig, die verdragen; gij hebt de verdraagzaamheid van Job gehoord, en gij hebt het einde des Heeren gezien, dat de Heere zeer barmhartig is en een Ontfermer.

12 Doch voor alle dingen, mijn broeders, zweert niet, noch bij den hemel, noch bij de aarde, noch enigen anderen eed; maar uw ja, zij ja, en het neen, neen; opdat gij in geen oordeel valt.

 

 

 

Uitgegeven: 1 oktober 2008 14:43

Laatst gewijzigd: 15 oktober 2008 14:22

Op 7 september van dit jaar raakte de crisis op de financiële markten in een stroomversnelling met de nationalisatie van de hypotheekbanken Freddie Mac en Fannie Mae. Een overzicht van dag tot dag:

Zondag 7 september: De Amerikaanse hypotheekgiganten Freddie Mac en Fannie Mae, samen goed voor ongeveer de helft van de Amerikaanse hypotheekmarkt, worden genationaliseerd. Volgens minister van Financiën Henry Paulson, vormen hun oplopende schulden een gevaar voor het financiële systeem.

Zondag 14 september: De Amerikaanse zakenbank Merrill Lynch wordt na ernstige verliezen op hypotheekgerelateerde aandelen verkocht aan Bank of America.

Maandag 15 september: De zakenbank Lehman Brothers gaat failliet nadat onderhandelingen over een totale overname (onder meer met Barclays) zijn stukgelopen. Minister Paulson waarschuwt dat nog meer instellingen op de fles kunnen gaan.

Dinsdag 16 september: Verzekeringsreus AIG wordt genationaliseerd en blijft overeind dankzij een noodkrediet van 85 miljard dollar. Het concern, met wereldwijd ongeveer 116.000 medewerkers, werd al een jaar geteisterd door recordverliezen.

Woensdag 17 september: De grootste hypotheekverstrekker van Groot-Brittannië, HBOS, wordt gered van de ondergang door een overname van de bank Lloyds TBS. Door de overname krijgt Lloyds in totaal eenderde van de spaar- en hypotheekmarkt in handen.

Vrijdag 19 september: Minister Paulson onthult een reddingsplan (’bailout’) voor banken die hun ‘besmette’ tegoeden niet meer kwijt kunnen. De Amerikaanse overheid wil voor 700 miljard dollar hypotheekgerelateerde aandelen overnemen en zo het onderlinge vertrouwen bij de banken doen terugkeren.

Donderdag 25 september: De Amerikaanse overheid sluit de bank Washington Mutual. Zijn bankactiviteiten werden verkocht aan branchegenoot JPMorgan Chase voor 1,9 miljard dollar. De ondergang van ‘WaMu’ betekent het grootste bankfaillisement uit de Amerikaanse geschiedenis.

Zondag 28 september: De kredietcrisis bereikt de Europese bankensector als het Belgisch-Nederlandse concern Fortis deels wordt genationaliseerd. Nederland, België en Luxemburg nemen elk een belang van 49 procent in het bankbedrijf van Fortis dat in hun land gevestigd is. Een belangrijke oorzaak van de problemen bij de bank, de overgenomen bank ABN Amro, wordt verkocht. Minister Bos zegt later: “We hadden ook niet kunnen ingrijpen, maar de vraag was of Fortis dan de maandagochtend zou hebben overleefd.”

Maandag 29 september: Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden verwijst een reddingsplan ter waarde van 700 miljard dollar om de financiële sector tegemoet te komen naar de prullenbak. Wereldwijd raken de beurzen in een historische duikvlucht: Wall Street beleeft de grootste koersval op één dag sinds 1987.

De Britse overheid nationaliseert de hypotheekbank Bradford & Bingley en verkoopt delen van de bank door aan de Spaanse branchegenoot Santander.

De Duitse bank Hypo Real Estate krijgt van de Duitse overheid en branchegenoten kredieten 35 miljard euro aan kredieten toegezegd, volgens de Duitse regering “om te voorkomen dat de financiële crisis zich in Duitsland uitbreidt”.

In Denemarken wisselden drie slachtoffers van de financiële crisis van eigenaar. Het gaat om de Ringkjobing Bank en de Bonusbanken, die beide zijn opgekocht door Vestjysk Bank. De Roskilde Bank, die in augustus al werd overgenomen door de centrale bank van Denemarken, wordt opgesplitst en komt in handen van drie branchegenoten.

De Amerikaanse bank Citigroup neemt met hulp van de overheid voor 2,1 miljard dollar (1,45 miljard euro) de bankactiviteiten van branchegenoot Wachovia over, dat zichzelf na de malaise bij Washington Mutual in de etalage had gezet. Het begin van het einde voor Wachovia was de aankoop van de hypotheekverstrekker Golden West in 2006, in de tijd dat de Amerikaanse huizenmarkt nog ‘booming’ was.

Dinsdag 30 september: De huizenprijzen in de Verenigde Staten blijken in juli voor de tiende maand op rij gedaald. De prijzen kelderen met 16,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. Na de dramatisch val van maandag klaren de beurzen in de Verenigde Staten weer op door optimisme over de komst van een nieuw reddingsplan voor de financiële sector.

Woensdag 1 Oktober:  De Amerikaanse Senaat gaat akkoord met het reddingsplan voor de financiële sector. Om de 700 miljard dollar uit te kunnen geven moet de regering nog wel wachten op een stemming in het Huis van Afgevaardigden.

De Nederlandse verzekeraar Aegon maakt een smak op de beurs. Het bedrijf maakte eerder bekend voor miljoenen belangen te hebben uitstaan in de in problemen geraakte banken Lehman Brothers en Washington Mutual.

Donderdag 2 oktober: De Amerikaanse financiële toezichthouder SEC verlengt het tijdelijke verbod op shortselling in de Verenigde Staten. Bij shortselling speculeren beleggers op prijsdalingen.  In Nederland geldt tot en met eind december een verbod op shortselling met  ongedekte aandelen, het zogenoemde naked shortselling.

De Ierse president Mary McAleese ondertekend een wet waardoor 400 miljard euro aan tegoeden bij Ierse banken wordt garandeerd door de overheid. De maatregel moet het vertrouwen in het financiële systeem van Ierland versterken.

In een open brief aan Europese leiders pleiten tien vooraanstaande economen ervoor dat Europa het op politiek niveau snel eens moet worden over een gezamenlijke aanpak van de financiële crisis. Volgens de wetenschappers is Europa in een crisis verzeild geraakt die “een keer in een mensenleven” voorkomt.

Vrijdag 3 oktober: De Nederlandse overheid neemt de bank- en verzekeringstak van de geplaagde bankverzekeraar Fortis in Nederland over.  De overeenkomst heeft een waarde van 16,8 miljard euro. De eerdere, gedeeltelijke nationalisatie bleek niet bestand tegen de  kredietcrisis en klanten die hun geld wegtrekken bij de bank.

De Zwitserse bank UBS schrapt nog eens tweeduizend banen bij zijn zakenbankdivisie. Het gaat om circa 10 procent van het personeel van de zakenbanktak. De bank is van alle Europese branchegenoten wellicht het hardst geraakt door de hypotheek- en kredietcrisis.

De Amerikaanse banken Wells Fargo en Wachovia bereiken overeenstemming over een fusie. De transactie wordt afgehandeld in aandelen en heeft een waarde van ongeveer 15,1 miljard dollar (10,9 miljard euro). De Amerikaanse overheid hoeft niet bij te springen.  Wachovia, vierde bank in de VS, leed in het tweede kwartaal een recordverlies van meer dan 9 miljard dollar.

Zondag 5 oktober: De Duitse overheid en een aantal banken vinden een oplossing om de bank Hypo Real Estate (HRE) te kunnen redden. De Duitse overheid, de centrale bank en branchegenoten steken samen 50 miljard dollar in een reddingsplan om de noodlijdende bank uit de problemen te halen.

Maandag 6 oktober: De Tweede Zwarte Maandag op rij. Weer slaat de paniek op de beurzen toe.

Dinsdag 7 oktober: IJsland stevent af op een bankroet. Het land nationaliseert zijn bankensector. Internetspaarbank Icesave probeert zijn klanten gerust te stellen.

Woensdag 8 oktober: Spaarders van Icesave in Nederland en Groot-Brittannië kunnen niet meer bij hun spaargeld. Moederbedrijf Landsbanki kampt met zware kredietproblemen. Met de ondergang van het Icesave gaat 1,6 tot 1,7 miljard euro aan Nederlands spaargeld in rook op.

Wereldwijd slaan de centrale banken de handen ineen en verlagen gelijktijdig de rente in een gecoördineerde actie.

Donderdag 9 oktober: De Nederlandse overheid lanceert een steunfonds van 20 miljard euro voor de financiële sector.

Zondag 12 oktober: Eurolanden staan voor honderden miljarden euro’s garant voor leningen tussen banken na topoverleg G7 en IMF in Washington. In de twee dagen daarna zijn regeringen voor in totaal 2 biljoen euro garant gaan staan. Nederland doet voor 200 miljard mee.

Maandag 13 oktober: De aandelenmarkten herstellen wereldwijd. De Nikkei-index in Japan boekt de grootste procentuele stijging ooit op een dag, de Dow-Jonesindex boekt een recordwinst in punten.

Dinsdag 14 oktober: Herstel is van korte duur: veel aandelenbeurzen sluiten in de min. Steeds meer mensen beginnen zich zorgen te maken de gevolgen van de kredietcrisis zijn voor de reëele economie.

Woensdag 15 oktober: Verscheidene provincies en gemeenten in Nederland likken hun wonden. Ze zijn in sommige gevallen tientallen miljoenen euro’s kwijt die op deposito’s uitstaan bij banken die in de problemen zijn gekomen, veelal in IJsland. Het is de vraag hoeveel ze van dat geld nog terugzien. In totaal hebben de overheden samen circa 220 miljoen euro uitstaan bij crisisbanken.

 

Geplakt uit <http://www.nuzakelijk.nl/20081001/kredietcrisis/een-maand-beurscrisis>

 

Soms krijg ik het vreemde gevoel dat het lijkt of er meer zit achter deze hele crisis, is het toeval dat nu overheden in de wereld grote aandelen in handen krijgen, van banken, van grote verzekeringsbedrijven, van andere grote concerns? Is ook een wereldmunt in opkomst, er wordt over gesproken? Overal is geld tekort, waar blijft al dat geld dan?? Maar ja, ik ben maar een leek.

 

 

 

A glimpse of eternity (NLvideo)

 

 

Een blik in de eeuwigheid; Ian McCormack was aan het nachtduiken op het eiland Mauritius toen hij meerdere malen door giftige en dodelijke kubuskwallen werd gestoken.

Hij vertelt hoe hij vocht voor zijn leven op weg naar het ziekenhuis. Daar aangekomen overleed hij en werd hij dood verklaard. Hij vertelt over zijn ontmoeting met God, wat de richting van zijn leven totaal veranderd heeft! Een zeer bijzonder getuigenis!

 

Het verhaal:

Op een nacht, toen ik aan het duiken was naar kreeften bij een klein eiland genaamd Mauritius, werd ik gestoken in mijn arm door 5 levensgevaarlijke kwallen. De locale vissers noemden deze kwallen de "onzichtbare". Als je zelfs maar 1 keer gestoken wordt door deze kwal kun je al doodgaan. In Australië zijn er zeker 70 dodelijke gevallen bekend. Veel boeken schrijven dat dit 1 van de dodelijkste wezens op de wereld is.

 

Tegen de tijd dat de ambulance arriveerde was mijn lichaam al volledig verlamd en door het gif en de necrose werd mijn beenmerg aangetast. Onderweg naar het ziekenhuis zag ik mijn leven in een film voorbij komen. Op dat moment was ik een atheïst. Ik wist dat ik bijna dood was maar ik wist niet of er leven na de dood was of dat er gewoon niets was. Toen ik daar dood lag te gaan zag ik in een visioen mijn moeder voor me bidden. Ze was me aan het aanmoedigen om vanuit mijn hart God aan te roepen voor vergeving. (Mijn moeder was de enige christen in de familie)

 

Ik wist niet wat ik moest bidden en riep tot God dat als Hij echt was, of Hij me dan wilde helpen. Onmiddellijk toonde God me het "Onze Vader" en voor de eerst keer in mijn leven bad ik vanuit mijn hart en gaf mijn leven over aan de Heer.  

 

De ambulance stopte en ze zetten me in een rolstoel en reden me zo snel mogelijk naar binnen. De zuster controleerde twee keer mijn bloeddruk maar kon geen hartslag vinden omdat mijn aderen kapot waren. De dokter probeerde mijn leven te redden door me antigif en druivensuiker te injecteren maar dat had geen effect. Binnen een paar minuten zakte ik helemaal weg. (ik ben ongeveer 15 minuten dood geweest)

 

Gedurende deze tijd was ik op een erg donkere plaats. Ik realiseerde me niet waar ik was dus ik probeerde een lichtknop te vinden omdat ik dacht dat ik nog in het ziekenhuis was. Toen ik vooruit tastte kon ik niets vinden wat ik kon aanraken. Toen ik mijn gezicht probeerde aan te raken ging mijn hand er dwars doorheen. Dit was zo bizar omdat ik wist dat ik daar stond maar toch kon ik niets van mijn fysieke lichaam aanraken.       

 

Toen ik daar stond begon ik te beseffen er niet alleen maar duisternis was maar dat ik er nog iets anders was. Ik kreeg een koud gevoel alsof er iemand of iets naar me aan het kijken was. Een kwade macht. Vanuit de duisternis kon ik stemmen horen die naar me schreeuwden dat ik mijn mond moest houden, dat ik het verdiende om daar te zijn en dat ik in de hel was. Ik kon dat maar niet geloven.Terwijl ik daar stond kwam er een lichtstraal door de duisternis heen geschoten en die begon me omhoog te tillen. Ik werd in een ongelofelijk heldere straal van puur wit licht opgenomen. Het scheen uit een ronde opening te komen ver boven mij. (ik voelde me als vuil wat door een zonnestraal werd meegenomen)

 

De tunnel

Toen ik door die opening ging, kwam ik in een lange smalle doorgang of tunnel. Aan het einde van die lange tunnel kon ik de bron van het licht zien. Het straalde zo dat het wel het middelpunt van het universum leek. Terwijl ik langer naar dit licht keek bracht het me razendsnel naar zich toe. (ik liep niet maar ging vanzelf door die tunnel naar de bron van dat licht)

 

Ik keek toe hoe een golf van licht losbrak van de bron en door de tunnel naar mij toekwam. Toen het door mij heen ging voelde ik een geweldige golf van warmte en comfort door mijn ziel gaan. Het was fantastisch. Dit licht was niet alleen fysiek maar gaf een levende emotie af.

Halverwege de tunnel kwam er nog een golf van licht.

 

Deze keer gaf het me pure vrede, gevolgd door nog een golf van pure vreugde. Toen ik aan het eind van deze tunnel kwam stond ik in de aanwezigheid van deze ontzagwekkende macht en van dit overweldigende licht. Het leek erop dat zelfs de melkwegstelsels van het heelal hier hun bron van energie vandaan haalden. 

     

 

Toen ik daar stond vroeg ik mezelf af of dit gewoon een energiebron in het universum was of dat er misschien iemand binnen in dat licht stond!!! Een stem reageerde onmiddellijk op mijn gedachte en vroeg me: "Ian, wil je terugkeren?" "Terugkeren dacht ik!!? Waar ben ik???" Toen ik over mijn schouder keek kon ik de tunnel terug naar de duisternis zien.

 

Het licht

Ik dacht: "- duisternis - ziekenhuis bed - ben ik buiten mijn lichaam? - is dit echt? - sta ik hier? of lig ik in een coma en heb ik een of andere bizarre droom?" (ik kon daar over nadenken)

Ik keek weer in de richting van het licht en het was daar nog steeds.Ik reageerde: "Ik weet niet waar ik ben maar als ik buiten mijn fysieke lichaam ben wil ik graag terug."

 

De stem reageerde: "Als je terug wilt moet je de dingen in een nieuw licht zien."

"Een nieuw licht" dacht ik? "Ik zie het licht." "Bent U het ware licht???"

 

Woorden verschenen voor me. God is licht, er is in Hem geen spoor van duisternis. (1 Joh 1:5)

Ik had nog nooit een bijbel gelezen dus wist ik niet dat dit rechtstreeks uit de bijbel kwam.     

"God is licht" dacht ik. "Dat is puur licht, ik zie geen duisternis hier, ik kom juist van de duisternis. Ik zie geen kwaad, geen schaduwen, dit is puur licht.

 

Sta ik hier in de aanwezigheid van God? Hij kent mijn naam en ik heb Hem dat niet verteld. Alleen God kan dat weten.. Hij weet wat ik denk voordat ik het uitspreek, alleen God kan zoiets.Dan moet Hij kunnen zien wat ik allemaal verkeerd heb gedaan in mijn leven... Nee ... Ik wil niet dat God dat ziet."

 

Ik voelde me als een open boek en wilde weg van dit licht en terug naar de duisternis waar ik thuishoorde. Ik dacht dat iemand een fout had gemaakt en de verkeerde persoon hier had gebracht. Terwijl ik langzaam terug naar de duisternis liep ging er een golf van licht door mij heen...Ik voelde pure onvervalste liefde over me heenkomen. Liefde dacht ik, hoe kan God van mij houden?

 

Ik heb Zijn naam misbruikt, ik heb met veel vrouwen geslapen, ik ben geen goed persoon.

Maar het maakte niet uit wat ik zei, golven van Zijn onvoorwaardelijke liefde bleven over me heen stromen. Ik begon oncontroleerbaar te huilen in Zijn aanwezigheid. Het was zo geweldig dat Hij me totaal had vergeven en me accepteerde zoals ik was.

 

De golven van liefde stopten en ik vroeg me af of ik het licht binnen kon stappen om te zien hoe God eruit zag. Ik was zo dichtbij... Ik vroeg of ik erin mocht stappen. Ik hoorde geen reactie maar dacht: "Als God zoveel van mij houdt zal Hij het wel niet erg vinden."

 

Ian McCormack

 

Toen ik het licht binnenstapte, kon ik mezelf niet meer zien, zo hard straalde het licht. Het had de intensiteit van een laser maar toch kon ik er direct inkijken. Het licht leek me te absorberen. Het centrum leek me erg helder dus daar ging ik heen. Ik kon een genezende aanwezigheid voelen welke van dit licht afkwam en mijn gebroken hart begon te genezen. Hij raakte mij diep binnen in mijn hart, dingen die niemand wist en die niemand ooit te zien kreeg.

Het was zo bijzonder.

 

God

Opeens stond ik in het centrum en voor me stond het meest ontzagwekkende wat ik ooit had gezien.Ik kon een man voor me zien staan maar iemand zoals Hij had ik in mijn leven nog nooit gezien. Zijn mantel was schitterend wit van kleur. Een mantel van licht. Ik kon Zijn blote voeten zien en Zijn handen waren naar me uitgestrekt om me te verwelkomen. Ik wist dat ik naar God aan het kijken was.

 

Toen ik naar Zijn gezicht probeerde te kijken leek de intensiteit van het licht wel zeven maal te vermeerderen. Je kon de vorm van Zijn gezicht niet opmaken omdat het licht zo intens was. Wat een zuiverheid, heiligheid en schoonheid.

 

 

Ik vroeg aan God of ik dichterbij mocht komen. Ik voelde aan dat dat kon, ik wilde Zijn gezicht zien. Toen ik dichterbij kwam stroomde er meer golven van liefde naar me toe en ik voelde me heel veilig. Nu nog maar één stap van de Heer vandaan probeerde ik Zijn gezicht te zien, maar ik wist niet dat geen mens God kan zien en kan blijven leven.En toen ik mijn gezicht in het licht bewoog dat van Zijn gezicht afkwam, stapte Hij opzij en al de glorie ging met Hem mee.

 

Direct achter Hem zag ik een opening met daarachter een compleet nieuwe wereld. Groene weilanden, een kristal heldere waterstroom, rollende groene heuvels aan mijn rechterkant en bergen in de verte met een blauwe lucht daarboven. Aan mijn linkerkant zag ik velden bezaaid met bomen en bloemen.

 

Toen ik naar het gras voor me keek kon ik zien dat hetzelfde licht dat van God afkwam, ook door heel deze schepping te zien was. De natuur was geheel niet aangetast door de mens. De perfecte schepping.En in mijn hart wist ik dat ik hier thuishoorde. Dat God me had gemaakt om hier te leven. Ik wist dat ik thuis was.     

 

 

Terugkeren?

Ik wilde net die nieuwe wereld binnengaan om hem te verkennen toen God voor mij stapte en me vroeg: "Nu je dit hebt gezien.. Wil je naar binnenstappen of wil je terugkeren?" Ik dacht: "Ik wil niet terugkeren. Ik wil naar binnengaan. Ik heb niemand om naar terug te gaan en niemand heeft er ooit van me gehouden. Alles wat mensen doen is me manipuleren en proberen me te controleren...

 

Ik heb niemand om voor terug te gaan. Ik wil naar binnengaan."Maar God bewoog niet dus keek ik achterom om die "wrede wereld" vaarwel te zeggen. Achter mij zag ik in een visioen mijn moeder staan voor de ingang van de tunnel. Toen ik haar zag staan wist ik dat er één persoon in mijn leven was die me liefde had gegeven en dat was mijn moeder.

 

 

Ik wist dat ze elke dag voor me gebeden had om me de weg naar het leven te tonen. In mijn hoofd dacht ik: "Als ik dood ben en ik zou er niet voor gekozen hebben om de hemel binnen te gaan, wat zou mijn moeder dan denken? Zou ze op één of andere manier weten dat ik het gehaald heb of zou ze denken dat ik naar de hel was gegaan omdat ze wist dat ik niet geloofde?" Toen ik me realiseerde dat ik haar hart zou breken, omdat ze geen reden had om te geloven dat God mijn zonden had vergeven door mijn gebed in de ambulance, dacht ik: "Hoe kan ik mijn moeder dat aandoen, dat zou zo egoïstisch zijn."

 

Ik besloot om terug te gaan.

Toen sprak God tot me en zei dat als ik terug wilde gaan, dat ik de dingen in een nieuw licht moest gaan zien. Ik begreep dat het betekende dat ik de dingen door zijn ogen van Liefde, Vrede, Vreugde en Vergeving moest zien. Niet vanuit mijn aards perspectief maar vanuit Zijn hemels perspectief.

 

Toen ik weer naar de tunnel keek zag een visioen van heel mijn familie, en duizenden en duizenden andere mensen. Ik vroeg God wat al deze mensen betekenden en Hij vertelde mij dat als ik niet terug ging, dat veel van deze mensen geen kans zouden krijgen om van Hem te horen.

 

Ik vertelde God dat ik de meeste van hen niet kende en dat ik ook niet van ze hield maar dat ik wel van mijn moeder hield en dat ik voor haar terug wilde gaan. God sprak tot me en vertelde mij dat Hij wel van al die mensen hield en dat Hij wilde dat iedereen Hem zou leren kennen. Ik vroeg God hoe ik ooit terug door de tunnel naar mijn ziekenhuisbed kon terugkeren. Hij sprak tot mij en zei: "Zoon, til je hoofd op, en voel hoe het vocht van je ogen wegloopt. Nu doe je ogen open en kijk." Ik was onmiddellijk terug in mijn fysieke lichaam.        

 

Terug op aarde

Toen ik mijn ogen opendeed lag ik op mijn rug met mijn rechterbeen omhoog. Mijn been lag in de handen van een jonge Indische dokter die geprobeerd had om mijn leven te redden. Hij had een scalpel of een ander scherp instrument in zijn hand en stond daarmee in mijn voet te porren zoals je zou doen bij een stuk dood vlees. Hij was zich er niet van bewust dat ik hem bekeek. Ik dacht: "Wat is die man aan het doen met mijn voet, wat is hij aan het doen met dat mes!!!"

 

Op dat moment keek de dokter mij plotseling aan om vervolgens te zien dat ik hem met mijn rechteroog aankeek. De schrik sloeg hem om het hart en ik kreeg de indruk dat hij zojuist een dode naar hem had zien kijken. Mijn oog bewoog niet zoveel en ik kon zien dat de dokter bij zichzelf dacht dat hij misschien een zenuw had geraakt waardoor mijn lichaam trilde en hij mijn boze oog naar hem zag kijken of zoiets dergelijks.

 

Wat mij betreft: ik probeerde te begrijpen wat ik zojuist allemaal had gezien."Heb ik zojuist God gezien? Heeft Hij me zojuist het leven teruggegeven???" Terwijl ik daar lag hoorde ik de stem van God die tegen me zei: "Zoon, ik heb je zojuist je leven teruggegeven."

Ik zei: "Als dat waar is God, wilt u me dan helpen om mijn hoofd op te tillen en ook uit het andere oog te kijken?" Ik raakte het zat om naar het verschrikte gezicht van de dokter te kijken.

 

De kracht kwam terug in mijn nek en ik opende mijn linkeroog om te zien dat er in de deuropening, keurig opgelijnd, een aantal zusters naar me stonden te kijken alsof ze zojuist iemand uit de dood hadden zien opstaan. Toen ik oogcontact maakte sprongen ze achteruit.

Voor zover ik kan nagaan ben ik ongeveer 15 minuten dood geweest. Die nacht bad ik tot God en ik vroeg Hem om me te genezen zodat ik uit het ziekenhuis kon lopen. Die nacht genas God me helemaal en stelde me in staat om de volgende dag het ziekenhuis uit te lopen.

 

Ik vroeg God wat er van me terecht was gekomen omdat ik ontdekte dat mijn hele leven ten goede aan het veranderen was. God vertelde me dat ik een wedergeboren christen was en dat Hij wilde dat ik Zijn bijbel zou gaan lezen. Ik had nog nooit een bijbel gelezen en had nog nooit gehoord van "wedergeboren zijn". De daaropvolgende 6 weken heb ik de bijbel helemaal doorgelezen. Ik ben nooit meer de dezelfde geweest en geloof dat ik onze Heer Jezus Christus in zijn verheerlijkte vorm heb gezien. (Opb 1:13-18)

 
 
 
 
 
 
Signs in heaven - vertaling

Endtimes.punt.nl heeft op 18 augustus de video ‘Signs in the heavens’ op de weblog gezet. ( http://endtimes.punt.nl/index.php?r=1&id=477887 ) Hierin spreekt pastor Steve aan de hand van een video interview op 'Prophecy in the News ' van Mark Biltz, pastor van El Shaddai Ministries in Bonney Lake, Washington.
Mark Biltz is een messiaanse Jood, die zich bezig houdt met de Joodse invloed  in het Nieuwe Testament.  De video is in het engels en velen zullen (net als ik) moeite hebben om in 1 keer alles te volgen. Per slot van rekening is engels niet onze moedertaal. Om die reden heb ik een poging ondernomen om de toespraak van pastor Steve te vertalen in het Nederlands.

De Bijbel beschrijft 4.000 jaar Israëlische / Joodse geschiedenis. De gemeente heeft een geschiedenis van ‘maar’ 2.000 jaar. Het is daarom wijs om ook het oude testament te bestuderen.
Wij gaan het hebben over ‘bloed-rode manen’en zonsverduisteringen.

Als een maansverduistering plaats vindt bij volle maan (de schaduw van de aarde bedekt dan de maan) dan krijgt de maan door het licht wat om de aarde heen komt een bloedrode kleur.  In februari dit jaar was er een bloedrode maan te zien boven de rotskoepel in Jeruzalem.

Joël 2:31 beschrijft vóór het einde van de grote verdrukking, als de Here Jezus bijna terug komt, een bloedrode maan en een zon in duisternis. Een ‘zon in duisternis’ krijg je bij een volledige zonsverduistering.

De Joodse feesten:
Lente: Pascha + ongezuurde broden, eerstelingen tarweoogst - Pinksteren.
Herfst: Trompetten - Rosh Hashana, Boetedoening - Yom Kipoer, Tabernakels - Loofhuttenfeest

Een ‘feest’ zien wij als een gebeurtenis die te maken heeft met eten. Maar deze Joodse feesten zijn de voorboden van wat komen gaat! koloss. 2:16-17: ‘dit alles is slechts een schaduw van wat komt’.

Het Pascha is door God ingesteld aan het begin van het Joodse jaar. Het ziet uit naar het offerlam: het Lam van God, dat de zonden der wereld wegneemt: de Heer Jezus Christus. Het feest der ongezuurde broden geeft aan dat er geen zonde in Hem was. Het feest der eerstelingen van de tarweoogst verwijst naar de Heer Jezus Christus, die als eersteling van degenen die ontslapen zijn.. (1 Kor. 15:20)

50 dagen na het Pascha komt het Pinksterfeest.  Met pinksteren werd brood gebruikt wat gedesemd was. Zuurdesem staat voor zonde; alle andere feesten zijn met ongezuurde broden. Pinksteren is de start van de gemeente: zuurdesem = zondaars die door het offerlam gered zijn.
De eerste drie feesten zijn vervuld en de laatste drie feesten zijn nog steeds voorafschaduwingen naar wat komen gaat.  Het feest der trompetten (Rosh Hashana) wordt gevierd eind september – begin oktober en is het feest waarvan de Joden zelf zeggen dat dìt hun nieuwjaar is. (hierin spreken ze God Zelf tegen…) Tien dagen later volgt het feest der boetedoening (Yom Kipoer) en op de 15e dag het feest der Tabernakels.

Biltz zag in februari een foto van de bloedrode maan boven de rotskoepel en –omdat hij meer wilde weten- ging hij naar de site van Nasa. Daar kun je zien wanneer zons- en maansverduisteringen zich voor doen. Hij zag dat op 15 april 2014 (Joodse kalender Pascha) op 8 oktober 2014 (Tabernakels) er een bloedrode maan is. Nieuwsgierig zocht hij verder en zag dat op 4 april 2015 Pascha)  en op  29 september 2015 (Tabernakels) opnieuw een bloedmaan was. Twee opeenvolgende jaren waarop op de dag van het eerste en het laatste Joodse feest een bloedmaan is.
Zonsverduisteringen dan? Een zonsverduistering zal er zijn op 20 maart 2015 (einde van het Joodse ceremoniële jaar en de eerste dag van Nisan (14 dagen later de eerste Pascha met de rode maan op 4 april 2015) Een tweede zonsverduistering doet zich voor op  13 september 2015 = Rosh hashanna (waar de Joden hun nieuwjaar vieren) en tien dagen later is het dan  Yom Kipoer en 15 dagen later het feest der Tabernakels (rode maan)


Pascha    Tabernakels      1e dag Nisan     Pascha    Trompetten   Tabernakels
15-apr         8-okt              20-mrt          4-apr        13-sep         29-sep

2014                             2015

Het is alsof God markeringen gezet heeft bij de joodse jaren (bij ons 2014 en 2015) en alsof Hij zegt:
let op!!  (Joël 2:31)
Hoe vaak komt het voor dat er een bloedrode maan is op de eerste en op de laatste feestdag van opeenvolgende feesten? In deze eeuw zijn dit de enige twee keren. In de vorige eeuw kwam het eveneens twee keer voor: in 1948 (de stichting van de staat Israël) en in 1967 (de Joodse staat krijgt Jeruzalem terug). In de 18e, 17e, 16e en 15e eeuw deed dit verschijnsel zich niet voor.  Wel éénmaal in 1492 (Columbus ontdekt Amerika maar een waarschijnlijker reden: de start van de Spaanse inquisitie waarbij alle Joden het land moesten verlaten). Verder blijft dit verschijnsel afwezig.

Het Joodse volk werkt ingevolge de wetten zes jaar en dan volgt een sabbathsjaar. Op 29 september 2008 begint voor de Joden de volgende Levitische cyclus van zeven jaar. Is de zeventigste jaarweek dezelfde als deze komende zeven jaren?

God's nieuwe jaar begint op eerst dag van Nisan (20 maart 2015) met een complete zonsverduistering. In Genesis 1:14 lezen we hoe God lichten (zon en maan) aan het uitspansel zet die dag en nacht en de seizoenen aangeven en.. die tekenen zijn! De seizoenen kunnen ook vertaald worden als ‘feesten’. De zon en de maan zijn signalen voor de Joodse feesten!

Mozes kwam de berg Sinaï af met de tien geboden en zag het volk dansen rond het gouden kalf. Hij gooide de stenen tafelen kapot en er kwam een oordeel. Hij ging terug de berg op en kwam 40 dagen later  weer terug en zijn gezicht glansde zoveel dat de mensen het niet konden aanzien. De eerste keer werd a.h.w. het Woord afgewezen. Hij kwam terug op Yom Kippoer/Boetedoening, de 10e dag van Nisan. 5 dagen later begint hij met de bouw van de tabernakel. (15e : het feest van de  tabernakel) Was Mozes een model van Iemand?
want

Jezus werd bij Zijn eerste komst door zijn volk afgewezen. Hij ging terug naar Zijn Vader en komt terug voor Zijn volk aan het einde van de grote verdrukking . Zijn ogen zullen zijn als een vuur! Ezechiël wordt meegenomen in de toekomst en hij ziet hoe de tempel wordt opgemeten.

de 1e tempel werd gebouwd door Salomo en verwoest door de Babyloniërs

de 2e tempel oorspronkelijk door Zerubabel maar afgebouwd door Herodes en deze tempel werd verwoest door de Romeinen. Maar er komt nòg een tempel. Ezechiël ziet het gebeuren in de toekomst en op welke dag is het dat hij ziet hoe de tempel wordt opgemeten? Het feest der boetedoening. (Yom Kipoer) Zou de Here Jezus op die dag terugkomen? En wat gebeurt er vijf dagen later? Hij herbouwt de tempel, net zoals Mozes na vijf dagen begon met de bouw van de Tabernakel. Daarna begint het duizendjarig Vrederijk.


“Zeventig weken zijn bepaald over uw volk en uw heilige stad, om de overtreding te voleindigen, de zonde af te sluiten, de ongerechtigheid te verzoenen en om eeuwige gerechtigheid te brengen, gezicht en profeet te bezegelen en iets allerheiligst te zalven. Weet dan en versta: vanaf het ogenblijk dat het woord uitging om Jeruzalem te herstellen en te herbouwen, tot op een gezalfde, een vorst, zijn zijn zeven weken, en tweeënzestig weken zal het hersteld blijven, met plein en gracht, maar in de druk der tijden. En na de tweeënzestig weken zal een gezalfde worden uitgeroeid terwijl er niets tegen hem is…”
Daniël 9:24-26a

Zeven weken, zeven ‘zevens’, plus 62 ‘zevens’. De eerste ‘zevens zijn om Jeruzalem te herbouwen in rumoerige tijden. Evenals het Joodse volk destijd terugkeerde in Jeruzalem, keerden ze er terug in 1967. Na een strijd van zes dagen t riomfeerden ze en kregen Jeruzalem opnieuw in bezit. De eerste keer waren er zeven ‘zevens’ uitgetrokken om Jeruzalem te herbouwen. 49 (bijbelse) jaren gerekend vanaf is 1967 is 23 september 2015, het feest der boetedoening. (Yom Kipoer) (het Bijbelse jaar is niet gelijk aan de jaren op onze kalender)


Pascha   Tabernakels   1e dag Nisan   Pascha   Trompetten   Tabernakels

15-apr     8-okt           20-mrt          4-apr        13-sep        29-sep

2014                         2015
 

Is dit God's manier om te zeggen Let OP! Let op de tekenen aan de hemelen; de  zon en maan! Als je de maan rood ziet als bloed en de zon verduisterd: hoofden omhoog! Het bovenstaande zal in deze eeuw alleen dan gebeuren.

We naderen het einde van het zesde milennium.
Iran kondigde aan hun nucleaire reactor in september operationeel te hebben: hun president Ahmanejidad kondigt bij elke toespraak de vernietiging aan van Israël. Kan Israël hen toestaan nucleiar te worden? Hezbollah heeft gezegd 40.000 katusha raketten te hebben aan de noordelijke israëlische grens. Syrië was het afgelopen jaar bezig met de bouw van een kernreactor en wat was de reactie van de Israëlies: de bombardeerden het!  Het stilzwijgen hierover van de kant van Syrië en Iran is veelzeggend.. September! De bijbel zegt in Ezechiël dat er een oorlog komt tussen Rusland, Iran en Israël.

Zijn we al zó dichtbij?
De bijbel spreekt over de zeven jaren van de grote verdrukking.  Het hele boek Openbaring gaat hierover. Het begint als Israël een verraderlijke zevenjarige overeenkomst tekent die hen toelaat hun tempeldiensten weer te houden. In ruil daarvoor moeten ze (de ‘roadmap to peace’) de palestijnen hun land geven en ze moeten hen Oost-Jeruzalem geven en in ruil mogen de Joden hun dagelijkse offers weer brengen. De Joden zullen uiteindelijk ermee accoord gaan.


Dit wordt al jaren geprobeerd en telkens ketst het af.  Maar wat als de ware gemeente weg is? Het zal alles veranderen. Als de Tegenhouder is verwijderd zal de wetteloze zich kunnen openbaren.

Zeg ik nu dat de Here Jezus dit jaar terug komt? Nee.
Niemand kent de dag noch het uur.
Maar de Heer Jezus zei vaak tegen zijn volk:  je had de dag moeten weten! Je had op de tekenen der tijden moete letten! Hij gaf hen 69 jaarweken vanaf het bevel Jeruzalem te herbouwen

en Hij zei:  Ik ben hier! Precies op tijd! de 10e Nisan! Als jullie uitkijken naar het beloofde Pascha-lam: Ik ben hier!!!

Hij zei: jullie hadden het moeten weten! De Joden zouden het moeten weten! Wij zouden het ook kunnen weten: als we de zon en de maan bekijken zou het ons moeten opvallen dat deze verduisteringen deze eeuw alleen plaatsvinden in 2014-2015.

Zou de grote verdrukking dan beginnen op Rosh Hashanna 29 september dit jaar?Zou het deze zeven jaar zijn? Voorzeg ik nu een datum?
Nee!  In Iowa hebben we tornado-watchers en tornado-warnings
Ik gaf u een ‘watching’ dat  7 jaar grote verdrukking binnenkort zal beginnen!

Wat  moeten we doen? Ons huis verkopen, onze baan opzeggen…?

Nee. Wat ik zeg is dit: echtgenoten: houd van je vrouw en je kinderen, vrouw houdt van je echtgenoot en je kinderen. Doe je best als Christen; blijf dicht bij de Heer en geef je getuigenis aan je buurman, collega of wie dan ook. Dit hele verhaal is niet om je bang te maken, maar blijft waakzaam!

De Joden zouden heel erg goed moeten kijken naar de zon en de maan. Dit zijn de tekenen die God voor hen aan de hemel gesteld heeft. De Heer Jezus Christus komt terugals de trompet klinkt, op elke tijd kunnen we Hem verwachten

Komt er dit jaar een oorlog in het Midden Oosten deze zomer? Zou kunnen.
Weest niet bang. Wat ik wil zeggen is: kijk naar hoe je leeft. Naar je van God gegeven talenten, mogelijkheden, ez
ben je bezig met dingen die geen enkele eeuwigheidswaarde hebben?

het is tijd om na te denken: waar spendeer ik mijn leven, energie en tijd aan?

Kent U de Heer Jezusl al? Moet ik het u nog duidelijker laten zien?
God roept het letterlijk uit vanaf zijn aan de hemel gestelde tekenen!
Als u dit gezien heeft: het kan niet duidelijker! Waar wacht u op!

http://appie.punt.nl/?r=1&id=399841

 

 

 

 

Bijna doodervaring, brein eerder een ontvanger van de ziel dan de ziel zelf?

Een persoon die klinisch dood is heeft geen pols meer, ademt niet en vertoont geen hersenactiviteit. Het onderzoek van Pim van Lommel toont aan dat er misschien wel meer is. Veel meer. Het onderzoek is (inmiddels) gepubliceerd in het Britse medische tijdschrift The Lancet. De conclusies uit het tweejarige onderzoek dat plaatsvond in tien Nederlandse ziekenhuizen, komen overeen met de resultaten van een Brits onderzoek. Hierbij bleek tien procent van de deelnemers het gevoel te hebben gehad dat ze uit hun lichaam zweefden.

Al eeuwen getuigen mensen van deze zogenoemde bijna-dood-ervaringen. De getuigenissen spreken onder meer van een gevoel van vrede en intens geluk, het niet meer hebben van een lichaam en het ontmoeten van een mysterieus wezen. Het Nederlandse onderzoek is het grootste dat tot nu toe naar het leven na de dood is gedaan.

http://www.mosterdnademedia.nl/index.php/Eindeloos-Bewustzijn.html

Een goed interview met Dr.  Pim van Lommel, cardioloog! Ik moet bij zo'n verhaal altijd denken aan die tekst van Paulus:

 2 Kor 5: statenvertaling
1 Want wij weten, dat, zo ons aardse huis dezes tabernakels gebroken wordt, wij een gebouw van God hebben, een huis niet met handen gemaakt, maar eeuwig in de hemelen.
2 Want ook in dezen zuchten wij, verlangende met onze woonstede, die uit den hemel is, overkleed te worden.
3 Zo wij ook bekleed en niet naakt zullen gevonden worden.
4 Want ook wij, die in dezen tabernakel zijn, zuchten, bezwaard zijnde; nademaal wij niet willen ontkleed, maar overkleed worden, opdat het sterfelijke van het leven verslonden worde.
5 Die ons nu tot ditzelfde bereid heeft, is God, Die ons ook het onderpand des Geestes gegeven heeft.
6 Wij hebben dan altijd goeden moed, en weten, dat wij, inwonende in het lichaam, uitwonen van den Heere;
7 (Want wij wandelen door geloof en niet door aanschouwen.)
8 Maar wij hebben goeden moed, en hebben meer behagen om uit het lichaam uit te wonen, en bij den Heere in te wonen.

2 Kor. 5  Groot Nieuwsvertaling
1 Het aardse leven brengen we door in een tent die wordt afgebroken, maar we weten dat God voor ons in de hemel een woning heeft, een eeuwig huis dat geen mensenwerk is. 2 In die aardse tent leven we zuchtend, en we verlangen ernaar onze hemelse woning over de oude aan te trekken, 3 als wij tenminste, na onze oude kleding uitgedaan te hebben, niet naakt willen staan. 4 Want zolang we in die aardse tent wonen, zuchten we onder een zware last, omdat we onze oude kleding niet willen uitdoen, maar de nieuwe eroverheen willen aandoen, zodat wat sterfelijk is wordt opgeslokt door het leven. 5 Nu, daarop heeft God zelf ons voorbereid door ons de Geest als voorschot te geven.
6 We houden dus altijd moed. We weten dat we zolang we in het lichaam huizen, ver van de Heer wonen. 7 Want we leven in een situatie van geloven, niet van zien. 8 We zijn vol moed en zouden liever uit het lichaam verhuizen en bij de Heer intrekken. 9 Daarom hebben we ook maar één wens: doen wat hij graag wil, of we nu in het lichaam wonen of eruit getrokken zijn.

Het zou dan te verklaren zijn bij mensen die dementia krijgen dat de ontvanger van de herinneringen beschadigd is geraakt (hersenen). Waarschijnlijk is er wel een soort activatie van het buitenlichamelijke, daarmee bedoel ik dat er iets is waardoor we het lichaam niet meer nodig hebben om bewustzijn te ervaren, waarschijnlijk wordt dat ook pas geactiveerd bij de dood. Als je slaapt ben je maar minimaal bij bewustzijn, en buiten bewustzijn weet je al helemaal niets meer.


Home
Favoriete links
Relevant nieuws
Artikelen
Korte artikeltjes
In English, content